Template A
Wankel
Wankel
Aixro
Kornyezet
Termekek
XR30
XR50
esemenynaptar
Galeria

kapcsolat
MKartRacing
Partnereink

Az Aixro motorok tervezésében nagy szerepet vállalt Paul A. Woelfle, aki olyan nagy nevek gokartos karrierjében vállalt komoly szerepet, mint Heinz-Herald Frentzen vagy Nick Heidfield. Nyugodtan nevezhetjük egy zseninek, aki a gokart motorok terén alkotott valami hasonlót, mint Einstein a relativitáselmélettel.

Aixro wankel motorok hűtését és kenését a friss levegő-üzemanyag keveréke látja el. Nincsen szüksége külön olajzási rendszerre, aminek köszönhetően kisméretűek az Aixro motorok.

Szembemenve a többi keverékhűtésű wankel motorokkal, az Aixro motorokon saját fejlesztésű dupla szívósor található.
A friss keverék az első csatornán, az trochoid ház oldalán áramlik be a motorba. Ez után tovább halad a rotoron keresztül az excentrikus tengelyhez, hogy kenje és hűtse a forgó alkatrészeket. Miután a keverék gondoskodott a megfelelő kenésről és hűtésről, egy csatornán keresztül jut az égési kamrába.
A második csatornán keresztül a friss levegő-üzemanyag keverék az égési kamrába jut, ezzel biztosítva a további teljesítményt, amikor szükséges.

Annak ellenére, hogy az Aixro motorok karburátorral működnek és a benzinbe kevert olaj látja el a kenést, nagyon jó emissziós értékkel rendelkezik. A tapasztalatok alapján a fogyasztása kb. 20%-kal kevesebb, mint egy hasonló teljesítményű kétütemű motoré.
Aixro motorok célja a hatalmas teljesítmény és a hosszú szerviz intervallum.

A wankel motorok használta pofon egyszerű. De a tervezése és szerelése a legnagyobb precizitást, korszerű gyártási technológiát és műszaki szakértelmet igényel. Nem véletlen, hogy számtalan wankel project bukott el az autó iparban. A megfelelő üzemeltetési és karbantartási körülmények mellett az Aixro motorok a legmegbízhatóbbak a piacon. Az elmúlt évek folyamán, már több 24 órás versenyt is teljesítettek ilyen motorral, bármilyen technikai probléma nélkül.

Az elmúlt évek során az Aixro gyár már bebizonyította, hogy a wankel típusú motor igazából mennyire is jó. De ez a látszat nem elég, ezért az Aixro gyár továbbra is fejleszti motorokat és a legnagyobb minőségben gyártja azokat. Egyúttal szállítás előtt az összes motort tesztelik dynopadon, hogy biztosak legyenek abban, hogy tudja a leírt teljesítményt és a vásárló kifogástalan terméket kapjon a pénzéért.

Csak egy tökéletes termékkel tudjuk továbbra is biztosítani a mi jó hírnevünket a jövőben és bizalmat adni a vásárlóinknak egy annyira összetett technológiával kapcsolatban, mint a wankel motorok.

  

Aixro Maxx Race Team telefon: 06 30 443 09 11